SFATURI UTILE CARE VĂ VOR UȘURA ȘCOLARIZAREA

Să studiezi nu este întotdeauna simplu. Peste 80% dintre cursanți s-au confruntat cel puțin o dată cu dificultăți în studiu, iar acestea pot duce la calificative mai slabe, scăderea motivației, stres, adunarea materiei și punerea sub semnul întrebării a direcției alese.

De aceea cursanții noștri au la dispoziție un
Consilier pentru ajutor în studiu.

link-academy
professional.business-academy
business-academy

CELE MAI MARI 8 PROBLEME ÎN STUDIU

Dacă ați observat că aveți probleme și nelămuriri similare celor menționate mai jos, cea mai bună soluție este să consultați un Consilier pentru ajutor în studiu.

Amânați permanent începerea studiului. Nu sunteți motivați, nu reușiți să stați pe scaun. Orice altceva vă distrage de la studiu. Amânați începerea studiului pe ultimul moment.
Renunțați rapid la studiu. Renunțați din cauza serviciului, a altor activități, obligații sau distracții. Acestea sunt activități care fac parte din viață, dar care pot influența procesul de studiu dacă nu vă organizați bine.
Studiați neregulat, doar înainte de examen. Mai sunt două luni până la examen, credeți că aveți timp suficient. Aceasta este o mare minciună care vă îngreunează studiul.
Uitați rapid și confundați noțiunile învățate. Se întâmplă des să învățați mai mult decât nivelul optim pentru ziua respectivă și adesea nu faceți legătura între fapte, informații și cunoștințe din materii similare. Rezultatul este că uitați.
Emoție. Nervozitate. Frica de examen. Reprezintă câteva dintre cele mai mari obstacole în procesul de studiu. Încă de la începutul studiului începeți să vă gândiți la examen, la un rezultat negativ. Apar emoțiile, nervozitatea, frica de dinainte de examen.
Studiați degeaba dacă nu repetați și nu verificați. Parcurgeți materia doar citind. În timp ce citiți, înțelegeți totul, sunteți mulțumiți, credeți că totul va rămâne în memorie. Este o păcăleală. Studiul fără repetare și verificare este un studiu inutil.
Nu vă organizați studiul. Lipsiți de la cursuri. Nu v-ați făcut un plan de activitate pentru materia pe care o pregătiți. Nu aveți un plan zilnic, nici săptămânal, nici lunar.
Vă gândiți să renunțați la școlarizare. Vă gândiți să renunțați la școlarizare. Ați avut un conflict cu profesorii sau cu colegii.

Câteva dintre cel mai frecvent întâlnite probleme cu care cursanții se adresează coordonatorului se referă la crize temporare în studiu. Criza în studiu este un lucru normal care poate apărea în orice proces de studiu. Atunci este cel mai bine să vă adresați persoanelor interesate de studiul vostru – profesorilor sau consilierului care oferă ajutor în acest caz. Uneori, alte persoane își pot da seama mult mai bine decât noi că avem nevoie de ajutor. Dacă considerați că cineva are nevoie de sprijin din partea unui consilier, îl puteți propune Consilier pentru ajutor în studiu.

CUM VĂ POATE AJUTA UN Consilier pentru ajutor în studiu?

Un consilier pentru ajutor în studiu lucrează cu toți cei care întâmpină probleme în asimilarea materiei, dar și cu cei care doresc să-și îmbunătățească strategiile de studiu și să-și organizeze timpul în cel mai eficient mod. Studiul este un proces care necesită dedicare, iar pentru a fi cât mai eficienți, trebuie să depășiți toate obstacolele care apar.

De aceea, un Consilier vă va ajuta:

  • să vă adaptați ușor la studiu,
  • să vă depășiți frica de examene,
  • să vă exersați concentrarea, focusul și atenția,
  • să luați cele mai bune decizii,
  • să vă dezvoltați un stil propriu de studiu,
  • să vă dezvoltați tehnici pentru a studia mai ușor,
  • să vă depășiți lenea de a studia,
  • să gestionați stresul.

RESURSE PENTRU UN STUDIU MAI UȘOR

Ca să aveți încă de la începutul școlarizării un succes cât mai mare, înainte să începeți cursurile veți primi gratuit un „Ghid de învățare: Cum să obțineți rezultate excelente cu mai puțin efort și timp”, precum și un curs online „Învățare eficientă”. Aceste resurse vă pot fi de ajutor de fiecare dată când întâmpinați probleme în analizarea cunoștințele și abilităților noi sau în studiu.

CUM PUTEȚI COMUNICA CU CONSILIERUL?

Cu Consilier pentru ajutor în studiu puteți comunica cum doriți. Aveți la dispoziție:

E-mail Uneori este mai ușor să vă expuneți problema în formă scrisă. De aceea puteți comunica cu Consilierul și prin e-mail.

Online chat Comunicarea cu Consilierul este posibilă și prin chat, dacă folosiți Skype sau Hangouts.

Telefon Adresați-vă Consilierului prin telefon și discutând vă veți îmbunătăți modul de studiu.

CONSULTAȚIE FAȚĂ ÎN FAȚĂ Fiecare problemă în studiu se poate rezolva și printr-o discuție directă cu Consilierul, la sediul școlii.După ce depuneți cererea de întâlnire, consilierul îi va anunța pe toți cursanții care au ales consultația. Atunci veți stabili tipul de consultație care vă corespunde cel mai mult și veți decide pasul următor. În timpul celei de-a doua discuții, consilierul va lucra cu voi la probleme concrete. Discuția durează până la 45 de minute, iar ritmul muncii este adaptat la fiecare cursant – în unele cazuri, cursantului îi va fi suficientă o singură întâlnire cu consilierul, pe când în alte cazuri va fi nevoie de mai multe întâlniri. Consilierul vă poate direcționa și către materiale suplimentare – materiale online, pagini web și conținut care vă pot ajuta suplimentar.

STABILIȚI O ÎNTâLNIRE CU CONSILIERUL

Școlarizarea în cadrul instituțiilor educaționale vă poziționează pe drumul larg deschis spre obținerea abilităților și cunoștințelor noi, iar pentru depășirea fiecărei piedici fiți siguri că vă veți avea parte de ajutor și sprijin din partea Consilierului pentru studiu. Întâlnirea cu Consilierul se poate stabili completând următorul formular:

Chestionarul are scopul să colecteze informații care pot fi utile în discuția cu consilierul pentru studiu. Acest chestionar oferă consilierului o imagine despre tipul de ajutor de care aveți nevoie și îl ghidează cum să vă ajute cel mai mult în problemele pe care le-ați întâlnit. Informațiile din chestionar, precum și temele de discuție sunt confidențiale. Vă rugăm să răspundeți cu atenție la toate întrebările din chestionar.


1
2
3
4
5

Este importantă, dar nu foarte urgentă

Am nevoie urgent de un răspuns

Confirm că sunt familiarizat și că sunt de acord cu regulamentul de utilizare a serviciilor consultantului pentru studiu.

Cererea a fost trimisă cu succes.

Susret sa Savetnikom za pomoć u učenju možete zakazati jednom u 24h.